ВМРО - Сливен раздава книга за  сръбските зверства в Македония
ВМРО - Сливен раздава книга за сръбските зверства в Македония / netinfo

Членове на местната организация на ВМРО в Сливен ще раздават днес под Стария бряст книгата на Анри Поззи „Войната се връща" по повод 90 годишнината от подписването на пагубния за България Ньойски договор от 1919 г.

От ВМРО определиха 27 ноември като най-черната дата в българската история след 1396 година. Според воеводите книгата ще помогне на хората да разберат на каква цена е създаден днешния воинстващ македонизъм.

Книгата на Поззи съдържа безпристрастно свидетелство на френския журналист за сръбските жестокости над българите в Македония.

На разделителна бележка към изданието е обяснено, че целта не е да се събуди чувство на мъст, а защото се държи на паметта и справедливостта и акцията се води от убеждението, че от ежедневната работа зависи новото ни самочувствие на българи.

Книгата, която е под общата редакция на Никола Григоров вече е дарена на Регионална библиотека „Сава Доброплодни", библиотека „Зора" и ще достигне до читалища в община Сливен и учители по история.

От ВМРО заявиха, че вече е време в учебниците да влезе истината и да не се премълчават факти от криворазбрано добросъседство и европейски свръхлоялизъм.