/ ПП ГЕРБ Сливен
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев присъства на Регионална младежка среща-дебат „Аз избирам „ЗА“ Европа“, която се проведе в Сливен. В дискусията се включиха младежи от пет областни града.

Младежка среща дебат „Аз избирам ЗА Европа” в Сливен

Събитието е посветено на предстоящите избори за Европейски парламент и е насочено към младите хора на възраст 17-18 години, които ще гласуват за първи път на избори през 2019 г. По време на дебата над 70 младежи от Велико Търново, Разград, Търговище, Шумен и Сливен дискутираха бъдещето на Европа и защо е важно да се гласува.

По време на срещата Владимир Уручев заяви, че младите хора са важна част от Европа и ЕС. „Те са тези, които трябва да работят и да надграждат европейските ценности. Важно е догодина, когато стартира подготовката за изборите за Европейски парламент, да се започне този разговор с младите хора, за да се ориентират по-добре, да премислят нещата и да имат свое отношение.

Хората са тези, които решават кой ще ги представлява и ще говори от тяхно име. Трябва да се избират такива представители, които са най – близо до тяхното виждане“, каза евродепутатът.

Аз избирам За ЕВропа
ПП ГЕРБ Сливен


Той даде висока оценка за българското европредседателство. „Това беше едно много силно и успешно председателството на България на Съвета на ЕС. Темата за Западните Балкани не просто беше повдигната, а имаше реални действия, които ще спомогнат за разрешаването на проблемите и региони ще започнат да вървят напред.“, коментира Уручев.

Според него, един от проблемите, които беше решен е дългогодишният спор за името на Македония. „Добросъседските отношения между балканските държави вече са факт. Необходимо е време да се решат вътрешните въпроси в тези държави, но процесът за присъединяване към ЕС вече стартира, и това е признато от цял свят“, допълни евродепутатът.

Аз избирам За ЕВропа
ПП ГЕРБ Сливен


Той акцентира и върху добрата работа и видимият напредък на България по отношение на законодателството на Европейския съюз. „Ние показахме на ЕС, че когато сме ориентирани не просто да работим, а да работим за постигане на резултат, това се случва.

Важно е младите хора да се стремят към постигане на тези резултати. Всеки от вас трябва да има мечти, така че работете упорито в тази посока и постигайте целите си“, каза още Уручев.

Кметът на Сливен Стефан Радев също поздрави участниците в срещата и заяви, че ЕС дава много възможности за младите хора и жителите на страните членки. „Надявам се, че след поредицата от срещи като тази, сте по-информирани и запалени по европейската идея“, каза кметът.

Аз избирам За Европа
ПП ГЕРБ Сливен


След дебата, гостите разгледаха забележителностите на Сливен - Старият бряст, Паметника на Хаджи Димитър, Регионалния исторически музей и Къща-музей „Хаджи Димитър”.