Висока оценка получи община Сливен
Висока оценка получи община Сливен / Община Сливен

Заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова беше в Сливен на работно посещение. Придружаваха я представители на ресорното министерство и заедно с тях, тя посети Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в кв. „Ново село”.

В Центъра, Русинова  беше посрещната от кмета на община Сливен инж. Кольо Милев, където съвместно проведоха среща с персонала на услугата и се запознаха с материалната база. На срещата бяха обсъдени текущи въпроси по изпълнението на проекта, а като резултат от срещата, Русинова изрази задоволство от видяното по време на посещението си в Сливен и отчете много добро качество в отглеждането на децата в съответната услуга.

От своя страна кметът Кольо Милев подчерта, че община Сливен е силно ангажирана с въпросите, свързани със социалната сфера и че поддържа съществуващите  услуги на територията на града. В процес е и на активно разкриване на нови и иновативни услуги, както за Общината, така и за страната.

Центърът в кв. „Ново село” се реализира по проект Предоставяне на социална услуга - Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Сливен, който се реализира в изпълнение на Националния проект за деинституализация „Детство за всички”.

Услугата на Центъра е разкрита през декември миналата година, а от нея се възползват 12 деца и младежи с тежки дефицити, които преди това са били настанени в домове за деца с умствена изостаналост в гр. Кермен и с. Медвен, община Котел.