ВиК – Сливен с нов управител
ВиК – Сливен с нов управител / Дарик Сливен, архив

Пламен Трифонов е новият управител на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Сливен. Той е бил избран единодушно от присъстващите на Общото събрание на дружеството представители на държавата и на четирите общини от област Сливен, което се проведе днес, 25 септември.

Трифонов заема мястото на досегашния управител на водното дружество Петър Митев.

Във ВиК – Сливен държавата участва с 51%, община Сливен има дялово участие от 30%, Нова Загора – 10%,  община Твърдица има 5% и Котел – 4%.

От ВиК - Сливен пратиха информация за новия управител:

Пламен Трифонов Трифонов е роден на 13 ноември 1977 година. Завършва средното си образование в Природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” – Сливен, а след това получава висше образование във Висше военно строително училище „Любен Каравелов”- София със специалност „Промишлено и гражданско строителство. Трифонов е работил като строителен инженер, а в последните 7 години в сферата на информационните технологии.

Пламен Трифонов е женен с едно дете. Владее английски и руски език. Специализира в областта на управлението на човешките ресурси, а в бизнес средите на Сливен е известен като сериозен и отговорен партньор.

Главната цел на новия управител на ВиК – Сливен е да стабилизира дружеството и да повиши качеството на предлаганите от него услуги.