Вергиния Друмева отпразнува стотен рожден ден
Вергиния Друмева отпразнува стотен рожден ден / БЧК - Сливен

Вергиния Георгиева Друмева от Сливен днес, 9 януари, навърши сто години. По този повод представители на Областния съвет на БЧК в Сливен и членове на Българския младежки Червен кръст посетиха дома на юбилярката.

„Леля Вергиния остана трогната най-вече от поднесената й от нас икона на Света Богородица с младенеца и каза: "Аз вярвам в бога. Благодаря му за живота, който имам, но се тревожа, че вече създавам проблеми на младите" - разказват от БЧК. Дъщеря й Здравка, която се грижи за нея уточни, че столетницата се оправя сама, има много силен дух, шегува се, измисля си гатанки, за да си упражнява ума.

„От Германия за празниците си е дошла и голямата й внучка. Не минава ден да не дойде й синът й Теди Друмев, доскорошен мениджър и създател на модерния сливенски пазар" - казват още от червенокръстката организация.

Вергиния Друмева е работила като начална учителка и възпитателка в сиропиталището "Стефка Чамурова". По-стари сливенци си спомнят как води децата, хванала ги за ръка. Днес трима нейни възпитаници са й се обадили да я поздравят за рождения ден. Поздравителен адрес бе поднесен и от името на Областния съвет на БЧК - Сливен.