Велосипедист е бил пребит и ограбен на пътя
Велосипедист е бил пребит и ограбен на пътя / DarikNews.bg, архив

Двама мъже са пребили и ограбили мъж от Ямбол, съобщават от сливенската полиция. Служители от Районно управление „Полиция” - Нова Загора са задържали извършителите. Изяснило се е, че на 26 септември около 22,30 часа двамата – на 23 и 34 години застигнали с автомобил по пътя за новозагорското село Омарчево 39-годишен мъж от Ямбол, който е управлявал велосипед и се е движил към селото.

Двамата нападатели слезли от автомобила и заплашили велосипедиста с бой, ако не им предаде всички ценни вещи и пари, които носи. Ямболлията опитал да избяга, но е застигнат от нападателите, които му нанесли побой и му отнели черна кожена чанта с намиращи се в нея портфейл, съдържащ лични документи и банкоматни карти, пари, два мобилни телефона, цифров фотоапарат и златен синджир с тегло 4 грама.

След задържането на нападателите вещите, обект на кражбата са върнати на собственика. Двамата нападатели са задържани за срок от 24 часа в полицията в Нова Загора. Пострадалият е освидетелстван от съдебен лекар, назначена е съдебномедицинска експертиза. За случая е уведомена Районната прокуратура в Нова Загора.