Великденска програма на община Сливен
Великденска програма на община Сливен / Дарик Сливен, архив

 

С концерт на Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен продължават проявите от благотворителната кампания, която община Сливен организира за набиране на средства за възстановяване на изгорелия храм „Преображение Господне” в Болград, Украйна. Концертът е на 11 април от 18.00 ч. в зала „Зора”.

На 12 април от 19.00 часа в зала „Зора” е концертът на Симфоничен оркестър – Сливен с диригент Димитър Караминков и солист Надежда Цанова – пиано.

От 12 до 30 април в галерия „Май” гражданите и гостите на града могат да посетят Великденска изложба-базар на сливенските художници.

На 14 април от 23.30 часа в Катедралния храм „Свети Димитър” ще бъде отслужена Великденска възкресна света литургия.

На 15 април в 12.00 часа на площад „Хаджи Димитър” е Великденското веселие с участието на танцов ансамбъл „Браво” в Сливен.

На 17 април от 15.00 часа в зала „Зора” ще се състои великденски концерт на Съюза на пенсионерите под надслов „Талантът възраст няма”. Същия ден, от 18.00 часа в изложбена зала „Сирак Скитник” ще се състои концерт на църковни песнопения на камерен хор при НЧ „Хаджи Димитър - 1937”, диригент Тодорка Бинева.

На 18 април от 18.00 часа в зала „Зора” е концертът на хип-хоп група „Сънрайс” при НЧ „Зора – 1860” и приятели.

Последните две събития също са част от благотворителната кампания в подкрепа на възстановяването на храма на бесарабските българи в Болград. Цената на билетите за тези две музикални прояви е 2 лева.