Ваньо Шарков е за обединението на десните партии
Ваньо Шарков е за обединението на десните партии / Дарик Сливен

Настоящият момент е изключително важен за СДС. Трябва да се избира между два пътя на самостоятелното явяване на предстоящите парламентарни избори или пътят на обединението. Това заяви при посещението си в Сливен депутатът от Синята коалиция и кандидат за председател на СДС д-р Ваньо Шарков.

 „Дали да  останем на пътя, на който има усещане за самодостатъчност, самодоволство, оглеждане единствено вътре в себе си и твърдение, чу едва ли сме страшно силни, че може да се явим на избори самостоятелно на парламентарните избори. Другият  път е на обединението. Аз съм за обединението, защото когато разделяме партиите ние разделяме не само партийните членове от десниците, но и избирателите",  допълни д-р Шарков.

Ако бъде избран за председател на СДС д-р Ваньо Шарков ще работи по два приоритета - свеждане на националната политика на местното ниво и даване на път на младите хора. Дясното обединение трябва да прерасне в единен десен политически обект. Този обект трябва да затвори страницата на разделението в СДС и в българската десница, а това може да стане, само ако всяка партия покаже кураж и готовност за промяна, уточни още кандидата за председател д-р Ваньо Шарков.

Народният представител Ваньо Шарков, кандидат за национален лидер на СДС се срещна със структурите на синята партия в Сливенския регион.

Първият тур на вътрешните избори ще бъде на 8 юли.