Вандали потрошиха сектор от градския стадион в Нова Загора
Вандали потрошиха сектор от градския стадион в Нова Загора / netinfo
Над 40 седалки от официалния сектор на градския стадион в Нова Загора са били изпочупени от вандали и хвърлени в храстите в близост до спортното съоръжение. Щетите са за стотици левове.

“Разпоредил съм проверка на дейността на охранителната фирма, с която Общината има сключен договор, тъй като това не е първият случай в последните дни, при който се натъквам на неспазване на договора за охрана от нейна страна. Поисках обяснение от управителя й защо охранителите му са допуснали вандали да унищожат общинско имущество. Очаквам отговораму и ще потърся отговорност от виновните” - коментира кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

Само преди две години на стадиона в Нова Загора бе извършен ремонт на съблекалните и трибуните, а част от скамейките бяха заменени със сини пластмасови седалки, какъвто е цвета на екипите на футболния отбор на града. Тогава за спортното съоръжение бяха отделени около 100 хиляди лева.

Обектът се охранява от фирмата, наета от Общинска администрацияза охрана на всички общински обекти. След констатиране на случилото се организаторът на стадиона Щерьо Денчев е информирал полицията и оперативна група от новозагорското РПУ е извършила оглед и описала щетите. От Общинска администрация съобщиха, че Денчев е пуснал докладна записка по случая, която вече се разглежда и ще се търси отговорност от фирмата.