кв Круцохор
кв Круцохор / община Сливен
Вандали са потрошили две пейки, поставени преди два месеца до паметника на Таньо войвода, близо до обръщалото на тролеите в квартал "Клуцохор". Сигналът е подаден от граждани, а вандалският акт е извършен тази нощ. Пейките са пречупени на две. Надяваме се служителите на полицията да разкрият извършителите, които да понесат заслужено наказание, заявиха от община Сливен.

Подобни посегателства са извършвани не веднъж. Чупени са кошчета за смет и други новопоставени съоръжения. Тази година вандали посегнаха и на великденската украса в парк "Юнак", само ден след като тя беше монтирана. Преди това неизвестни извършители разбиха склада за съхранение на коледната украса и изпочупиха елементи за хиляди левове.

Общината осъжда тези престъпления и призовава за отговорно отношение на всички към общата собственост! Поставянето на нови съоръжения е в името на гражданите, тяхното удобство и потребности. Нека ценим всяка, дори и малка стъпка, която се предприема по отношение подобряване на условията за живот и по-приветлива визия на града.

Община Сливен апелира към гражданите, които станат свидетели на вандалски прояви, да сигнализират за това в администрацията или на тел. 112.