В. Тодорова: Март е добър месец, за да могат работодателите да намерят работници за сезона
В. Тодорова: Март е добър месец, за да могат работодателите да намерят работници за сезона / netinfo

Трудова борса за кадри в туризма се провежда в  днес във Военен клубСливен. Проявата се организира от Дирекция Бюро по труда и Центъра за индивидуално социално обслужване при Военен клуб - Сливен.

На борсата присъстват работодатели от туристическия бранш в Сливен, Слънчев бряг, Царево, Лозенец и други райони от Черноморието. Те предлагат работа за камериерки, бармани, сервитьори, готвачи, поддръжка на хотели.

Директорът на дирекция „Бюро по труда” в Сливен Тихомира Димитрова заяви, че целта на борсата е да се осъществи директен контакт между работодатели, които търсят работници в туристическия бранш с търсещите работа лица от общината.

Директорът на Регионалната служба по заетостта в Бургас Велина Тодорова каза, че службата обслужва три области – Бургас, Сливен и Ямбол.  „Като цяло региона, който обслужваме, е със силно изразен туристически  характер. Март е добър месец, за да могат работодателите да намерят работници за сезона, така че той да стартира успешно. Преди година имаше борса в Бургас и беше много успешна. Идеята е да лансираме мобилността на българина, да може той да намери правилния работодател и да не се ограничава само в рамките на града, в който живее.”, каза още тя.