В Стралджа студът не пречи на учебния процес
В Стралджа студът не пречи на учебния процес / Пресцентър Община Стралджа

Всички училища в община Стралджа са с нормални учебни часове, съобщават от Общинския пресцентър. Температурите от  -10 до -13 градуса в района на Стралджа и общината не промениха режима на учебните заведения. Всички училища и детски градини са осигурени с достатъчно течни и твърди горива, потвърди Мария Толева, зам.-кмет на общината. В СОУ ”П.Яворов” часовете са редовни, в класните стаи температурата е в рамките на нормалното. Парното работи на пълни обороти като се поддържа и нощно дежурство. Започва подготовка за  пускане в експлоатация и на плувните басейни.

Средната посещаемост на учениците се запазва без промени . Без проблеми се провеждат учебните занятия и в ОУ” Св. св. Кирил и Методий” – Стралджа. В Зимница училищното ръководство купи  достатъчно гориво още в края на миналата година и според директора Галина Александрова зимата ще премине без страх от принудително спиране на занятията. Часовете не са намалени.

В ОУ ”Хр. Ботев” в село Войника отоплението е с дърва и въглища.  В класните стаи се поддържа нормална температура и няма повод за намаление на часовете.

В детските градини на общината посещаемостта е леко занижена. В ЦДГ ”М. Рубенова” от три групите сега са намалени на две. В Зимница около 20 деца всеки ден посещават градината. До момента там се отопляват с твърдо гориво, но приключва инсталирането на парната инсталация. От началото на седмицата не работят детските градини във Войника и Първенец. И там имат достатъчно гориво, но, по желание на родителите, децата,  които пристигат от съседните села, остават по домовете си до края на седмицата.