В Сливен се проведе заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в СВ
В Сливен се проведе заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в СВ / ЦСП Сливен

Заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в СВ, който беше открит от на командира на Сухопътните войски (СВ) генерал-майор Нейко Ненов се проведе в Сливен. Домакин на събитието беше Центърът за подготовка на специалисти-Сливен, за което беше изказана благодарност от генерал-майор Нейко Ненов. Той благодари и на ръководството на Военния клуб.

В ролята на водещи по време на прегледа бяха майор Светлана Георгиева от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен и капитан Емил Григоров от Четвърти артилерийски полк-Асеновград, които не само представяха своите колеги,  но и самите те участваха със свои изпълнения.

Пяха, свириха, рецитираха и танцуваха представители на Втора Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 68-ма бригада специални сили - Пловдив, Четвърти артилерийски полк - Асеновград, 55-ти инженерно-сапьорен полк - Белене, 110-ти мобилен полк за логистична подготовка - Пловдив, Център за подготовка на специалисти - Сливен, Трети отделен механизиран батальон - Благоевград. В заключителния преглед вземат участие над 250 самодейци от осем военни формирования и те се представят в седем жанра: хорово изпълнение, ансамблово изпълнение на народна музика, изпълнение на фолклорна песен, изпълнение на естрадна песен, хумор, танц, инструментално изпълнение.

В Сливен се проведе заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в СВ
netinfo

 

Бяха връчени грамоти и награди. Радващо отличие са купите за цялостно представяне, при което на първо място са талантите на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово. На второ място се класираха воините от 68-ма бригада специални сили - Пловдив. На трето място са 110-ти мобилен полк за логистична подготовка - Пловдив.