В Сливен не знаят за преброяването
В Сливен не знаят за преброяването / сн. Дарик - Сливен

77, 7 % населението на Сливенска област нехае по отношение на преброяването. Тези хора изобщо не знаят, че ще има токова, според данните на проучване на сливенската статистика, огласени от шефа на Териториалното бюро Антон Георгиев.

Анкетата е направена малко преди стартиралото днес пробно преброяване, което трябва да тества унифицирана в Европейския съюз система.

В проучването са включени 107  домакинства от областта, като 74 от тях са в градовете, а 33 - в селата. Резултатите сочат, че 22.3% от участниците в анкетата лица са информирани за предстоящото преброяване. Почти всички анкетирани лица (98.5%) са заявили, че ще участват в него. За възможността да бъдат преброени по интернет са информирани 11.5% от участниците, а 13.4% биха попълнили своята електронна преброителна карта. Между 800 и 1000 души ще броят населението в областта през март 2011 г., когато ще бъде същинското преброяване. като те ще бъдат подбрани от местната преброителна комисия в състав Пейчо Пейчев-заместник областен управител на Област Сливен-Председател; Антон Георгиев-директор на ТСБ-Сливен-Секретар и Членове: Кирил Аврамов-главен секретар на областна администрация Сливен; Петя Руменова-секретар на община Сливен; Коста Костадинов-секретар на община Нова Загора; Галя Андонова-секретар на община Котел; Пламен Курумилев-секретар на община Твърдица; Стефан Робето-директор на Районнно управление „Социално осигуряване" Сливен и Светлана Тодорова-началник на отдел териториално звено ГРАО Сливен.

През 2001 г. хората ще бъдат питани дали хората притежават яхти и коли, какви подобрения и техника имат в жилището,колко телевизора, сателитни антени и прочее.

При същинското преброяване всеки ще може де се преброи сам, както и членовете на своето домакинство онлайн. Страницата ще генерира уникален индетификационен код, който след процедурата ще се дава на преброителите.