В СДС коментираха издигането на кмет на Сливен
В СДС коментираха издигането на кмет на Сливен / сн. архив Дарик - Сливен

Общинската конференция на СДС в Сливен е коментирала днес издигането на кмет на общината, като по-вероятно е това да стане във формат Синята коалиция, съобщи за Дарик депутатът Кирчо Димитров, според който конференцията е преминала много конструктивно. Той каза, че конференцията е набелязала като цел постигане на много добро представителство в следващия Общински съвет. Набелязани са задачи за разширяване на структурирането на партията и създаване на нови структури.

Кирчо Димитров е преизбран за общински председател с 47 гласа „за", 15 от делегатите са гласували за д-р Методи Попстойков, а двама са се въздържали. На конференцията са присъствали 64 сини члена от 119 имащи право на глас, които са платили своя членски внос към 15 май.

Димитров отчете това като добро представителство на фона на летния отпускарски период и жътвата, заради която от новия клуб в град Кермен са присъствали само председателя и 1 представител.

Избрани са и трима зам. председатели. Това са Севдалин Рашев, Юлиан Каменов и д-р Методи Попстойков. В новия Общински съвет на СДС има и 10 пряко избрани членове, плюс председателите на 16-те действащи клуба в община Сливен.

„Предстои ни трудна година на труд и много работа за мотивиране на нашите членове и симпатизанти и след година трябва да имаме поне 200 члена", коментира синият депутат.