В началото на април започват възстановителни работи по уличните настилки
В началото на април започват възстановителни работи по уличните настилки / Дарик Сливен, архив

Продължават строително-монтажните работи за реконструкция на канализационната и водопроводната мрежа в обхвата на „Интегриран проект за водния цикъл на гр.Сливен”. Изпълнението на строително-монтажните работи е съобразено с наличните обстоятелства по отделните участъци от уличната мрежа и тази седмица строително-монтажните работи продължават, съгласно одобрения инвестиционен проект, съобщи заместник-кметът Иван Манчев.

В централна градска част тази седмица няма да се откриват нови участъци. Ще се работи по започнатите, за да бъдат завършени. В началото на април започват възстановителни работи по уличните настилки като се очаква през април да се положи асфалт по ул. „Г. С. Раковски”. По думите на Иван Манчев  строителните работи в центъра продължават по ул. „Михаил Колони”. В момента там се извършва преместване на стълбове съгласно новата регулация, а прехвърлянето на кабелната мрежа ще се извърши на 7 и 8 април 2015 г. През тези дни от 8.30 до 16.00 часа в тази част на града електрозахранването ще бъде спряно.

Тази седмица в кв. ”Клуцохор” ще бъдат открити две нови строителни площадки. Те се намират по ул. ”Хилендар”, в участъка между бул. „Шести септември” и ул. ”Конда войвода” и по ул. ”Сава Райнов” от № 19 на съответната улица до ул. „Брацигово”. Също така в квартала тази седмица ще се извършват и строително-монтажни работи на кръстовището на ул. ”Георги Икономов” и бул. ”Стефан Караджа”. Поради тази причина от днес до 26 март включително движението на МПС по ул.”Георги Икономов”, в участъка от бул. „Стефан Караджа” до ул.”Танъо войвода” ще бъде спряно, както беше съобщено по-рано днес.

 

В кв. „Комлука” ще се работи  основно по ул. „Сирак Скитник”. Площадките по които ще се извършат строително-монтажни работи са по ул.”Чудомир Кантарджиев”, в участъка между ул.”Сирак Скитник и ул.”Стефан Егаров”, а по самата ул.”Сирак Скитник” ще се работи, в участъка между ул. „Шейново” и ул. „Стефан Пейчев”, както и в участъка между ул.”Булаир” и ул. „Борис Търновски”.