В Лесово пак откриха контрабандни цигари
В Лесово пак откриха контрабандни цигари / сн. dariknews

Голямо количество контрабандни цигари в гумите на две леки коли, „БМВ" и „Рено" с българска регистрация, откриха митническите инспектори на пункт Лесово, съобщиха от агенция «Митници».

Автомобилите са влизали в страната от Турция. Цигарите са зесечени при митническа проверка с контрабанден детектор. От ходовите гуми на „БМВ" -то са извадени 7 740 къса /387 кутии/ цигари „KING" и „Viktory", а в гумите на „Рено" -то са били укрити 6 000 къса / 300 кутии/ цигари „KING RED". Съставени са два акта за нарушение на Закона за митниците срещу шофьорите на двата автомобила - 21-годишния С.С. и 24-годишния Х.А., и двамата от гр. Ямбол.

Още 2 000 къса /100 кутии/ контрабандни цигари „Viktory" са иззети днес Лесово при щателна митническа проверка на лека кола „Пежо" с българска регистрация, която също е пътувала от Турция за България. В този случай контрабандните цигари са открити зад газовата бутилка в багажника на автомобила. Срещу 36-годишния Н.Н. от гр. Ямбол е съставен акт за митническо нарушение.

Девет опита за контрабанден внос на цигари от Турция са пресечени на Митнически пункт Лесово само от началото на седмицата. Задържани са 32 080 къса / 1604 кутии/ цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки.