В добро състояние е полицаят, нападнат от роми
В добро състояние е полицаят, нападнат от роми / Дарик Сливен, архив

Добро е състоянието на нападнатия от роми полицай. Днес, 12 октомври, той е изписан от болницата. Директорът на Областна дирекция на МВР - Сливен комисар Никола Геджев заяви: „От съвсем елементарен проблем се стигна до инцидент с последици. На този етап няма основание да се очаква ескалация на напрежение в кв. „Надежда", свързан както с инцидента в Катуница, така и с предстоящите избори. Имаме готовност да реагираме при необходимост. Аз благодаря на общността на Сливен и областта, че прояви разум и успя в такъв момент да не се стигне до неприятни инциденти" . Образувано е досъдебно производство. В момента по случая тече проверка. Задържани са тримата извършители. Те са с постоянна мярка „задържане под стража".

Полицаят е бил нападнат и бит, докато се е опитвал да въдвори ред в ромския кв. "Надежда" в Сливен на 6 октомври. Да два пъти в оперативната дежурна част е постъпвал сигнал за нарушаване на нощната тишина на един и същ адрес в квартала.

При първото отиване на екип от двама полицаи малко след 01.00 часа, те предупредили да бъде намалена музиката. При повторното отиване на адреса и разговор с нарушителите, които били пияни, единият от полицаите е бил нападнат от трима мъже и ударен в главата.