В Ботево - Училище без насилие и тормоз
В Ботево - Училище без насилие и тормоз / netinfo

Под ръководството на Училищния координационен съвет за справяне с тормоза в училище, класните ръководители, обществеността и учениците от ОУ „Христо Ботев” в село Ботево, община „Тунджа” направиха постоянен кът под надслов „Училище без насилие и тормоз”. Бе създаден постер, на който е изобразено преобразяването на  вдигната в юмрук ръка в приятелски поздрав, съобщават от учебното заведение. Учениците призоваха за търпение и добронамереност за преодоляване на трудностите при общуване, за да цари в училището приятелство, отзивчивост и взаимопомощ. В класните стаи са окачени правилата на класа, правата и задълженията на учениците. В часа на класния ръководител се провеждат беседи и анкети, свързани с темата за насилието в училищата.

Учениците решиха, че и в тяхното училище ще се отбележи Ден на розовата фланелка, инициатива, пропагандираща ненасилието и толерантността.

 

В България около 50 училища честват този ден. Децата от Ботево се присъединиха на 26 февруари със стихотворения, кратък разказ за историята на събитието и песни за приятелство, добротата и любовта. Ботевските ученици се обявиха в подкрепа на инициативата и взеха решение всеки петък от 13.30 до 14.30 с песни и танци да премахнат насилието и тормоза в училището. За свой химн избраха песента: „Вълшебните думи” по текст Татяна Йотова и музика на Хайгашот Агасян.