Уволняват директора на Природен парк „Сините камъни по искане на ГЕРБ
Уволняват директора на Природен парк „Сините камъни по искане на ГЕРБ / netinfo
Уволняват директора на Природен парк „Сините камъни" по искане на ГЕРБ
24724
Уволняват директора на Природен парк „Сините камъни" по искане на ГЕРБ
  • Уволняват директора на Природен парк „Сините камъни" по искане на ГЕРБ

Директорът на Природен парк „Сините камъни" инж. Иван Иванов е бил поканен от новия шеф на Изпълнителна агенция по горите инж. Бисер Дачев да подаде доброволно молба за напускане, но е отказал и очаква в момента да бъде уволнен по някакъв член, потвърди Иванов пред Дарик.

Той заяви, че му е обяснено, че няма конкретна причина за освобождаването му, но е постъпило искане от Областния съвет на ГЕРБ - Сливен, което трябвало да бъде изпълнено.

Иванов позвънил на кмета на Сливен Йордан Лечков да потърси обяснение, тъй като е работил добре в проекти и мероприятия с общината и областна управа и е изненадан от това отношение, защото не е партийна личност. Кметът отговорил: Нова партия - трябва да има нови хора и достатъчно време си бил директор.

„Чуваха се такива мераци, но ми дойде като гръм от ясно небе позвъняването от София в последния работен ден преди Коледа в 4 следобед и им казах, че поведението им е много християнско.

Възможно е смяната да е предизвикана от опити за придобиване на 20 декара терени на Карандила. За да стане защитената територия общинска, трябва да се преминат 4 закона, а и няма такава практика в Европа и щастие е, че сме в ЕС и трябва да се съобразяваме с неговите закони, защото паркът не е само на града и община Сливен, а на целия народ и затова е публична държавна собственост и не виждам защо трябва да бъде общинска. За тази цел трябва да се направят инфраструктурни инвестиции и в плана за управление на парка е заложено да се направи ПУП на урбанизираните зони и кадастралната подложка е почти готова", коментира Иван Иванов.

Той разбрал, че за поста му е определена съученичка на председателя на земеделската комисия в Народното събрание и председател на Областния съвет на ГЕРБ Десислава Танева.

Потърсихме Танева и Лечков за коментар, но те не вдигнаха телефоните си.

По повод на уволнението на Иванов природозащитната организация Зелени Балкани изпрати протестна декларация до земеделския министър и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите.