Успех за спектакъл на Куклен театър Сливен
Успех за спектакъл на Куклен театър Сливен / Куклен театър Сливен

Спектакълът „Любовта към трите портокала" на Куклен театър - Сливен участва в петото издание на Летен международен театрален фестивал, провел се в румънския град Сибиу. Сливенските куклени артисти бяха приети с огромен интерес от публиката и заслужено спечелиха адмирациите на критиците и чуждестранните си колеги.

„Любовта към трите портокала" има кратък сценичен живот, но се радва на любовта на публиката и високо е оценен от критиците и колегите. Доказателство за това са фестивалните отличия от ХІІІ МФСД „Вълшебната завеса" - 2012, 7 - 11 май,  Търговище - Награда за цялостен спектакъл и от ХІІІ МФПКТД "ЛУТ ФЕСТ" - 2012, 14 - 18 май, Източно Сараево, Босна и Херцеговина, две награди за най - добро актьорско изпълнение на Ефимия Павлова и Мария Райчева и награда за най - естетическо и техническо решение на сценографа Свила Величкова.

 Спектакълът „Любовта към трите портокала" по Карло Гоци е дело на режисьора Бисерка Колевска, сценографа Свила Величкова, актрисите Ефимия Павлова, Мария Райчева. Музиката е на група АКАГА.