Услугата Социален асистент  стартира в Елхово
Услугата Социален асистент стартира в Елхово / netinfo

В продължение на 14 месеца ще се извършват дейности по проект “Предоставяне на социални услуги за хора с увреждания” в Елхово. Проектът е на стойност 45000 евро, съобщиха от администрацията.

Ще бъде предоставена услугата “социален асистент” на самотни възрастни хора, хора с трайни увреждания, които не могат да се грижат за себе си от града и по населени места. Хората с физически увреждания ще получат достъпна, комплексна и съобразена със специфичните им потребности помощ, а реализацията на проекта ще осигури заетост на пълно работно време на наетите трудоспособни безработни лица.

Проектът цели още да се превъзмогнат предразсъдъците и дискриминацията по отношение на лицата с физически увреждания и да се подпомогне работата на социалните работници с тази група хора.

Дейностите по проекта ще се осъществяват в партньорство със сдружение “Общински клуб на хората с увреждания – Елхово”. Сдружението ще участва при сформиране на екипа от специалисти, изготвянето на социалната оценка на потребителите на услугата.