Условна присъда за майката, ударила учителка в Сливен
Условна присъда за майката, ударила учителка в Сливен / Яна Зафирова

Сливенският районен съд призна за виновна майката от ромски произход, която преби учителката на детето си в училище. Присъдата е 2 години условно с 5 години изпитателен срок. Пред журналистите 27- годишната Галя Петрова поиска прошка и извинение от учителката и директора на 6-то ОУ „Братя Миладинови“ в Сливен. „Благодаря на учителката, че ми прости. Никога постъпката ми няма да се повтори, защото аз направих много голяма беля и никога няма да се повтори“, ридаейки говореше подсъдимата.

Преподавателката Янка Цанева от своя страна заяви: „Аз съм добър човек и приемам извиненията. Свикнала съм да работя с този контингент. Бързо прощавам. Надявам се да е искрена. В момента просто я съжалявам,  с изключение на това, което ми нанесе и обидата, че не по този начин се постъпва. Надявам се да е разбрала.“

Галя Петрова се призна за виновна и призна всички факти и о

бстоятелства, изложени в обвинителния акт. На 29 септември на обяд Петрова нахлула в класната стая на сина си - 6-годишният Иван, в основното училище "Братя Миладинови" и пред очите на други деца и родители нападнала 58-годишната учителка, като я ударила в лицето. И в деня на делото преподавателката бе с подуто око и синини.

Учители от шесто училище в Международния ден на учителя бяха с лентички в подкрепа на колежката си. Бяха събрани над 80 подписа против насилието над учители. Подписката е изпратена до Синдиката на учителите, независими учителски синдикати, КТ „Подкрепа”.