Унгарска делегация ще посети Сливен
Унгарска делегация ще посети Сливен / Дарик Сливен, архив

Делегация от побратимения на Сливен град Печ в Унгария ще посети общината на 20 и 21 февруари, съобщи кметът на Сливен Кольо Милев. По време на визитата си унгарските гости ще проведат срещи с ръководството на общината, общински съветници и директори на културни институти за обсъждане на общи проекти, сътрудничество и обмени. В делегацията са включени Ласло Богнар, общински съветник и член на Комисията по финанси и икономика на Общинския съвет и председател на Комисията по култура и просвета, Естер Дели, общински съветник и член на Комисията по спорт и благосъстояние и Мария Кьовеши, културен мениджър в Дом на културата на община Печ.

Гостите ще вземат участие в културната програма на Маскарадните игри в село Камен на 21 февруари с представяне на фолклорни ритуали от Унгария, аналог на нашите маскарадни игри.

Сред целите на посещението е и подготовката на посещение на сливенска делегация в градовете Печ и Харкан по повод отбелязването на 70-тата годишнина от края на Втората световна война.