Удължават срока на производството срещу Лечков с половин година
Удължават срока на производството срещу Лечков с половин година / Sofia Photo Agency

Апелативна прокуратура - Бургас е удължила с шест месеца срока на досъдебното производство срещу кмета на Сливен Йордан Лечков. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Виолета Калайджиева.

Съображенията за удължаването са, че в  хода на следствието се е създала нужда от събиране на допълнителни доказателства, тъй като са установени нови факти и обстоятелства.  Удължаването е поискано от наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов.    

На 1 април 2010 г. с постановление  на  Окръжна прокуратура - Сливен бе образувано досъдебно производство срещу кмета на Община Сливен Йордан Лечков. Производството се води за престъпление по чл.219 ал. 3, във връзка с ал.1 от НК за това, че за периода август 2008 г. - февруари 2010 г. в качеството му на длъжностно лице умишлено не е положил достатъчно грижи за управлението на поверенето му имущество и от това е последвала значителна щета за Община Сливен. Разследването се води и за престъпление по служба

Първото удължаване на срока на производството бе на 23 април. Тогава Апелативна прокуратура - Бургас със свое постановление удължи срока на разследването срещу сливенския кмет с 4 месеца, считано от 23 март.