Удостоените с награди по повод 24 май
Удостоените с награди по повод 24 май / Дарик Сливен, Архив

Четири награди на името на Ради Ив. Колесов ще бъдат връчени тази година по повод 24 май - Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура в Ямбол.

Най-високото отличие в област „образование и наука" в категория предучилищно образование ще получи Гергана Иванова Мартинова - старши учител в ЦДГ „Червената шапчица", в категория гимназиален етап с наградата е удостоена Ростислава Милчева Бакърджиева -учител по История и цивилизация в Гимназия „Васил Левски".

 Румяна Георгиева Никова -директор на Професионалната гимназия по икономика „Г. С. Раковски" е отличена с награда на името на „Ради Колесов" в категория Педагогически специалисти с ръководни функции. С „Ради Колесов" за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката е удостоена и Мария Христова Гинева - директор на Професионалната гимназия по строителство и геодезия „К. Фичето".

С почетен знак „Герб на община Ямбол" за принос в областта на образованието и науката ще бъдат наградени: Донка Вълева Качулева - ст. учител по Биология и здравно образование в ГПЧЕ „В. Карагьозов" и Румяна Жечева Монева - ст. учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий".

 Тази година се присъжда една награда на името на Жорж Папазов в област „изкуство и култура". С високото отличие е удостоен Коста Стоянов, художник - за цялостен принос в областта на културата.С почетен знак „Герб на община Ямбол" са удостоени: Васил Хлебаров, музикант, ръководител на самодейни вокални състави, Таня Косева, художник, дизайнер в Регионален исторически музей -Ямбол и Нина Божилова, член на читалищното настоятелство и спомоществовател на читалище „Зора - 1945".

Официалната церемония по връчване на наградите ще бъде днес от 19.00 часа.