Учители напускат системата на средното образование?
Учители напускат системата на средното образование? / netinfo

Колективни заявления на учители за напускане системата на средното образование ще бъдат представени пред Регионалния инспекторат на министерството на образованието в Сливен, съобщи председателят на областния стачен комитет Иван Господинов.

До утре на обяд ще се проведат събрания във всички училища в региона, след което ще стане ясно каква част от учителите ще заявят своето желание на напуснат системата на средното образование, ако исканията на протестиращите учители не бъдат изпълнени от правителството.

Това е решено днес на заседание на стачните комитети от всички училища в града. На заседанието бе приета и декларация, която ще бъде изпратена до Националния стачен комитет.

В декларацията се казва, че учителите и непедагогическият персонал в училището нямат нищо против реформите в образованието, но правителството трябва да даде яснота по важни за образованието проблеми.

Освен това учителите предвиждат провеждане на протестен митинг на 25 октомври- четвъртък от 16 часа на пътен възел Петолъчката.

След заседанието стана ясно, че всички училища в град Сливен продължават да стачкуват, с изключение на 10-СОУ „Йордан Йовков”, което не участва в протестите от самото начало.