Училището в затвора на 45 години
Училището в затвора на 45 години / Dariknews.bg, архив

45 години от своето създаване отбеляза СОУ „Аргира Жечкова" към Затвора в Сливен. Кметът на общината Стефан Радев присъства на откриването на празника и поздрави директора на училището Марияна Райчева. Кметът изрази уважението си към екипа от преподаватели за усилията, които полагат в своята работа и за помощта, която оказват на лишените от свобода жени.
„Благодарение на училището жените получават образование и професионална компетенция, необходими за живота им на свобода", каза Стефан Радев.
Служителите на Затвора подариха на училището чешма, която са изградили със собствени средства.

На тържеството присъстваха още зам.-областният управител на Сливен Веска Вълчева, представител на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията", директорът на сливенския затвор Йордан Данев, директорите на затворите в Бургас и Варна, представители на сродни училища и др.

Гостите посетиха обновените учебни стаи, учебната работилница, библиотеката, компютърните кабинети и създадения извън училището еко- кът. Беше открита изложба на Регионалния исторически музей със снимки от стария Сливен. В киносалона на Затвора беше представен празничен спектакъл „Приказен свят" по разкази на Чудомир и Елин Пелин.