Ученици създават виртуален парк Мини Европа
Ученици създават виртуален парк Мини Европа / netinfo

Областна администрация Сливен обяви конкурс за ученици от средните училища в областта за създаване на виртуален парк „Мини Европа”.

Инициативата е по проект „Да празнуваме заедно – присъединете се към нас”, който е част от Националната програма за отбелязване на присъединяването към ЕС и се финансира от правителството. Идеята е взаимствана от парк „Мини Европа” в белгийската столица Брюксел, в който има макети на най-впечатляващите сгради в страните членки на ЕС.

Целта на конкурса е под формата на забавно състезание да се стимулира интереса на учениците към интеграцията на страната ни към ЕС и те да разширят познанията си за страните-членки. Така ще подобрят знанията и уменията си в областта на IT-технологиите, както и за работа в екип и презентиране на проекти.

Готовите проекти трябва да бъдат предадени най-късно до 12.00 часа на 29 януари. Участващите в конкурса проекти ще бъдат качени на сайта на Областна администрация и в периода от 30 януари до 5 февруари чрез on-line гласуване ще се определи най-добрият от тях. На 6 февруари проектите ще бъдат представени от техните автори пред оценяваща комисия. За класиралите се на първите три места ще има награди, а виртуалните гласове ще определят екипа, спечелил специалната награда на публиката.