Ученици представиха своя книга за птиците
Ученици представиха своя книга за птиците / netinfo

Книгата си „За нов полет с вятъра" представиха учениците от IV-ти „б" клас на НУ „Любен Каравелов" в Нова Загора,

Ученици представиха своя книга за птиците
netinfo

с класен ръководител Пенка Калина - Колева.

Ученици представиха своя книга за птиците
netinfo

Книгата е посветена на стартиралата преди четири години инициатива на учениците за осиновяване на двойка царски орли от Спасителния център за диви и редки животни в Стара Загора.
През пролетта на 2007 година малките природолюбители, заедно със своите родители посещават центъра, чийто обитатели са изключително редки и защитени от закона видове. Впечатлени от видяното те решават да си осиновят един от пациентите - женски царски орел, който по-късно наричат Калина. През ноември същата година, те осиновяват още един от пациентите на центъра - мъжки царски орел, който кръщават Калин. През изминалите четири години учениците посвещават стихотворения, разкази, приказки, кръстословици и рисунки на своите любимци, които днес са събрани в книгата „За нов полет с вятъра".

Д-р Христина Клисурова от СНЦ „Зелени Балкани" благодари на учениците, техните ръководители и учители за съдействието, което са им оказали през тези 4 години. „Благодаря ви за изминалите четири години, за помощта и за всеотдайността, с която се грижихте за Калина и Калин.", обърна се към децата д-р Клисурова. За дейността си през годините учениците от НУ „Любен Каравелов" и техните родители, класния им ръководител Пенка Калина - Колева и директора на училището Иван Цветанов получиха от Спасителния център и СНЦ „Зелени Балкани" грамоти за цялостен принос в осиновителната програма на Центъра.

Ученици представиха своя книга за птиците
netinfo