Убитият от кон се канел да ремонтира храм
Убитият от кон се канел да ремонтира храм / netinfo

47-годишния Стойо Пантелеев Стоев от стралджанското село Александрово, който бе убит от коня на свой приятел се канел да възстанови кръста на кубето на местната църква, съобщи Надя Жечева от общинския пресцентър.
Жертвата е намерена в безпомощно състояние от своя приятел Васил Желязков, който му поверил животното – убиец да се грижи за него, докато бил на екскурзия в Турция.

Към 21,30 ч. на 13 април Васил не открил приятеля си у дома у дома, после повторно посетил къщата, оглеждал местността и намерил приятеля си да стене в дерето. Час по-късно фелдшерите от Звеното за спешна медицинска помощ в село Войника констатират смъртта.

9-годишния жребец бил разгонен и ритал и хапал Стойо, който бил употребил алкохол и е възможно да е раздразнил животното.
Днес цялото село коментира, че починалият, известен Патронажката,   бил добродушен човек, лоша дума никому не е казвал, не отказвал да помогне  за строителна работа или каквото и да било. Макар че живеел сам и нямал лично животновъдство много обичал животните- котки, кучета, коне, дори змии.

Със злополучния си приятел, който също е ерген, имали обичай да се събират вечер и да пийват, да играят карти. Стойо в желанието си да  разнообрази вечерта влизал при жребеца и си позволявал да дразни животното без да обръща внимание на упреците на Васил.

Кметът на селото Стойко Георгиев припомни и друг подобен случай преди 3-4 години. Тогава друг  жребец посягнал на стопанина си. Захапката оставила следи на ръката му. След няколко дни същото животно  жестоко наранило лицето на  човека.

Конят виновник за смъртта на Стойо е вързан в дома на собственика. От страх да не се повтори случката изплашения  Васил се кани да го продава.