Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов
Убийците са богопомазани, смята майката на убития студент Стоян Балтов / netinfo

 

Софийският градски съд отложи за пореден път делото за убийството на студента Стоян Балтов, който почина след побой пред дискотека "Амнезия" на 5 декември 2008 г. Причината е, че адвокатът на подсъдимия Александър Данаилов е ангажиран в Шумен по делото "Килърите".

Интересното за знаковото дело "Килърите" е, че по него има заседания почти всеки ден, докато по делото "Балтов" те се насрочват веднъж на около месец и половина. Възмущението си от тази тенденция изрази и майката на убитото момче Зарка Димова: "Килърите на 20-годишните не са толкова важни, важни са килърите в Шумен, защото те са богопомазани. Аз исках да бъдат няколко дати, както при делото "Килърите" в Шумен, един месец да се гледа делото за Стоян, за да не се получават нещата в Катуница, защото там е абсолютно същото - там няма цигански проблем, просто има богопомазани, които могат да убиват, могат да не се явяват на дела, могат да не са в ареста, както при нас".

Градските съдии глобиха с 300 лв. двама свидетели, които не се явиха да дадат показания. Те трябва да бъдат доведени принудително за следващото заседание.

Подсъдимите по процеса са трима - Вили Георгиев, Александър Данаилов и СветлозарСтоилов.

Делото вече беше прекратявано и връщано на прокуратурата, а в момента боксува поради постоянни отлагания.

Процесът продължава на 14 ноември.