Убиха дядо при битов скандал
Убиха дядо при битов скандал / Дарик Сливен

77-годишен мъж е бил убит при битов скандал в котленското село Ябланово, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Сливен. В Районното управление в Котел е получен сигнал снощи около 23,55 часа за открит труп. При предприетите издирвателни действия сливенските криминалисти и служители от РУП - Котел  установили, че по тялото на жертвата са нанесени 7 дълбоки прободни рани в областта на гърдите, множество порезни рани по лицето и шията, като главата е почти отделена от тялото, а в непосредствена близост до трупа е открит окървавен нож.

След малко повече от 6 часа работа криминалистите установиха и задържаха  извършителят  на престъплението - 43-годишен мъж от същото село. При претърсване в дома му са открити и иззети кожено яке с множество кървави петна, панталон с петна от кръв и светлокафяви обувки, по които също има пръски  кръв.

Изяснено е, че около 17,00 часа на 1 декември двамата мъже отишли в павилион за хранителни стоки в селото, където пили до към 20,00 ч., след което заедно се отправили по ул. "Освобождение" в селото. Малко по-късно, близо до дома на убития, е извършено и самото престъпление. Полицаите установили, че откритият на местопрестъплението нож е собственост на извършителя на убийството.

 По случая е образувано досъдебно производство в РУ "Полиция" - Котел. Убиецът е задържан в явно нетрезво състояние за срок от 24 часа и предстои налагането, с прокурорско разпореждане, на мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

 Работата по случая продължава.