Убиец се обесил в Старозагорския затвор
Убиец се обесил в Старозагорския затвор / netinfo

Йодан Митев, който закла своята приятелка Янка Бозакова на 6 септември в Сливенското село Тополчане, се е обесил в Старозагорския затвор в навечерието на Нова година, съобщи пред Дарик адвокатът на близките на убитата Сиво Сивов. Самоубийството е станало малко преди той да протестира размера на присъдата пред Върховния съд.

Окръжният съд в Сливен постанови присъда от 14 години и 11 месеца лишаване от свобода на 60-годишния Йордан Митев за извършеното от него убийство по особено жесток начин в условията на бързо съдебно следствие. По- късно присъдата бе потвърдена от Бургаския апелативен съд.

Митев е бил намелен в килията си обесен на 30 декември и в момента тече следствие по случая според източници от Старозагорския затвор. Затворникът е имал психични проблеми и докато е изтърпявал наказанието си е бил лекуван в психиатрията в Ловеч.

Самоубилият се затворник при извършване на престъплението мушкал жертвата си няколко пъти с нож в шията. По време на инцидента мъжът бил пиян. Йордан направил опит да се самоубие, след като е скочил в кладенец.

„Възможно е останалите затворници да са повлияли на решението за самоубийството на осъдения, тъй като е известно тяхното отношение към убийци и педофили”, коментира адвокат Сивов.