Търси се решение на проблема с водоснабдяването на вилните зони
Търси се решение на проблема с водоснабдяването на вилните зони / Дарик Сливен, архив

Представители на пет водни сдружения, изпълнителният директор на ВиК – Сливен Петър Митев и кметът Кольо Милев са обсъдили възможностите за решаване на проблема с водоснабдяването във вилните зони на Сливен.

„Водоснабдяването на вилните зони в Сливен е проблем, който спешно трябва да решим. Тъй като ВиК - Сливен има 51% държавно и 49% общинско участие, държа отношенията между нас да са ясни и заедно да въведем ред” - е заявил Кольо Милев при срещата. Въвеждането на ред във водоснабдяването минава през решаване на въпроса с регулацията, затова заместник-кметът по устройство на територията и строителството инж. Иван Манчев спешно трябва да предприеме мерки в тази посока.

По думите на Петър Митев основната задача на ВиК – Сливен е да изгради централен водопровод с общ водомер. От него частните водни сдружения със свои сили и средства трябва да направят отклонения, достигащи до домовете.

ВиК - Сливен не разполага с достатъчно служители, които да инкасират голямата територия, включително и вилните зони, е станало ясно по време на срещата. В тази връзка кметът предложи служители на общината заедно с работещите във ВиК да сформират екип от инкасатори. Членовете на водните сдружения от своя страна трябва да предоставят списъци с нередовните платци, с които да се подпишат протоколи за разсрочване на задълженията.

„За да има разбиране на проблемите от всички страни, подобни срещи ще продължат. Това е начинът да предотвратим своевременно проблемите с водоснабдяването в града”, посочи Кольо Милев. Следващата среща ще се състои през май.