Тунджански литературни дни
Тунджански литературни дни / Община Тунджа

С премиера на книгата на младата белетристка Диана Тодорова „Отломките на времето” в село Ботево започнаха Тунджанските литературни дни.

Тържеството започна с четене на откъси от книгата от поетесата Таня Хаджидимитрова и от авторката Диана Тодорова. Тунджанските литературни дни, посветен на Деня на Община „Тунджа“ – 22 април, откри поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол. Той сподели, че това е единадесетото издание на празниците, организирани от община „Тунджа“, издателство „Захарий Стоянов” и Дружеството на ямболските писатели.

Диана Тодорова сподели свои мисли за творческия процес около създаването на романа. Издателят Жельо Учков говори за приятната изненада, която му е доставила първата среща с ръкописа на непознатата авторка.

Заместник-кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев поднесе поздравление от името на кмета на общината Георги Георгиев, пожела Тунджанските литературни дни да преминат при висока активност и интерес от страна на читателите. Той изтъкна приноса на село Ботево в духовните процеси на община „Тунджа“.