„Тук съм, за да подкрепя генерал Кольо Милев, но и за да поискам вашата подкрепа”, каза Стефан Данаилов в Сливен
„Тук съм, за да подкрепя генерал Кольо Милев, но и за да поискам вашата подкрепа”, каза Стефан Данаилов в Сливен / Предизборен щаб

Кандидатът на БСП за вицепрезидент Стефан Данаилов посети Сливен по покана на кандидат-кмета генерал Кольо Милев. „С удоволствие приех поканата на Генерала, но избрах да го направя точно днес, на празника на вашия град, защото исках лично да ви поздравя", обърна се Стефан Данаилов към гражданите на Сливен. „Тук съм също така, за подкрепя генерал Кольо Милев и да му пожелая успех в неделя. Сигурен съм ще направите всичко възможно, за да докажете, че в Сливен живеят хора, за които държат на принципите и отговорността. Не само защото е генерал, а преди всичко защото знае какво означава чест, доблест и изпълнение на поставените задачи - затова още преди време застанах твърдо зад кандидатурата на Кольо Милев. Заради възпитанието и амбициите, които има, заради ангажимента, който е поел пред вас, съм убеден, че той е правилният избор, който вие ще направите в неделя", каза още Стефан Данаилов.

По думите на генерал Кольо Милев на първи тур на изборите е станало ясно, че добре познатите в Сливен манипулации и натиск върху хората вече минават на заден план. „Вие, хората, сте носители на тази промяна. Знам, че заедно с вас ще успеем да направим така, че наистина да дойде нов ден за Сливен", каза генерал Милев. Кандидат-кметът на БСП увери гражданите, че с приятел като Стефан Данаилов в Сливен ще бъде много по-лесно да се даде тласък на културата и духовността. „Много обичам града ви, имал съм възможността да играя дълго време на сцената на вашия театър. Ясно си спомням топлината и усмивките, които виждах на лицата на хората тук. Затова ми е болно, когато виждам угасналите сливенски огньове. Много се тревожа, защото тази тенденция е налице в цялата страна", сподели Данаилов. „Не мога да скрия радостта си от това, че именно Стефан Данаилов е тук с нас на празника на града ни. Подкрепата на човек като него - символ на културата и духовността - е много важна за нас", сподели общинският съветник от листата на БСП в Сливен Соня Келеведжиева.

„С Ивайло Калфин влезнахме в тази надпревара, защото сме убедени, че можем да бъдем достоен коректив на управлението. Не заради някакво самоцелно противопоставяне, а заради доброто на България", каза Стефан Данаилов. По неговите думи би било пагубно за страната, ако ГЕРБ контролират властта изцяло - в лицето на централната и местната власт, а впоследствие и в президентската институция. Данаилов призова сливналии да не оставят президентския вот на заден план, защото той е не по-малко важен за бъдещето на България. Големият български актьор и кандидат за вицепрезидент изрази също така опасението си, че липсата на национален идеал днес може да доведе до крах на обществото в най-скоро време.

По-рано през деня представители на Младежкото обединение в БСП -Сливен подариха на Стефан Данаилов малка червена звезда - символ на тяхната кампания „Предай звезда нататък". „Това е един много важен за нас символ - символ на лявата идея и ценности. Целта на нашата акция е да съхраним тази идея за в бъдеще, за поколенията след нас. Затова съм много щастлива, че я подаряваме точно на Вас - Вие сте един много обичан човек, добре познат от филма за малката червена звезда. Даваме Ви я, за да я предадете и Вие нататък", заяви председателят на Младежкото обединение в града - Вероника Делибалтова. От своя страна Данаилов обеща, че ще я подари на хората, които най-добре ще оценят нейната стойност и предназначение - неговите студенти.

Стефан Данаилов беше и специален гост на Димитровден. Кандидатът за вицепрезидент поздрави няколко именници - негови симпатизанти, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Разбирам защо сте били сред първите хора, обединили се около кандидатурата на генерал Кольо Милев. Точно вие, които сте работили с него, можете да потвърдите какъв човек е - човек, който държи на думата си, който има и личните качества, и потенциала да бъде добър управленец", каза Стефан Данаилов.