Трима в ареста за отвличане и сплашване
Трима в ареста за отвличане и сплашване / Дарик Сливен, архив

 

Криминалисти на Районно управление „Полиция” - Нова Загора установиха и задържаха извършители на криминално престъпление. Те насила качили в автомобила си двама мъже, с единия от които имали неуредени финансови отношения, съобщава пресцентърът на МВР.

В ареста на Сливен, с мярка „задържане за 72 часа”, остават тримата извършители, от които единият е криминално проявен. Според данните, събрани до този момент, на 14 февруари към 20,45 часа те спрели с лек автомобил „Мерцедес” пред заведение в новозагорското село Кортен и насила качили в колата двама 31-годишни мъже – единият от Нова Загора, другия от село Ценино. После потеглили към града. По пътя спирали и периодично нападали и били жертвите си.

За пореден път спрели в района на ж.п.кантон северозападно от село Богданово. Съборили на земята единия от мъжете, след като го били и го оставили по бельо, завързали глезените му с теглича на колата и го спуснали по стръмен скат встрани от пътя, после потеглили с другия към селото. Изоставеният успял да се освободи и побягнал по леда. Близо до селския водоем бил забелязан от местни хора, които веднага сигнализирали на тел. 112 за безпомощното му състояние.

В хода на проведените оперативни действия по сигнала от спешния телефон, криминалистите стигнали до информация, че потърпевшият имал неуредени сметки с единия от отвлеклите го. Започнали работа по тази версия и попаднали в следите на единия от извършителите, близък познат на инициатора. Установено било, че той изпълнявал ролята на шофьор в замисленото отвличане и сплашване. При претърсването на автомобила, разследващите открити мобилния телефон, дрехи и вещи на жертвата. Станало ясно, че малко по-късно похитителите оставили другия мъж в дома му в село Ценино, след като го били и постигнали уговорката, че няма да се обади в полицията и да разкаже видяното.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.