„Трифон на Добри думаше в клип на млад изпълнител
„Трифон на Добри думаше в клип на млад изпълнител / сн. общински пресцентър Стралджа

Талантливият млад народен изпълнител от Стралджа Петър Толев, който  след кастинг в известна телевизия пребори конкуренцията и спечели правото за заснемане на видеоклип, вече сериозно се подготвя, съобщиха от общинския пресцентър. 

Между 30-те участници в своята група Петьо  блесна с изпълнението на песните, които са му донесли най-много награди -  „Тейно Димитър думаше" и „Мене ми е драго". Момчето, което с особена любов изпълнява  песни от своя роден край, избра във видеоклипа  да представи емблематичната за Стралджа песен „Трифон на Добри думаше" в най-стария й вариант. С нея ще участва и на тазгодишния конкурс-надпяване „С песните на Вълкана Стоянова". За да постигне максимално добро изпълнение  даровития народен певец се срещна с Йорданка Саллакова, народна певица от Стралджа, която е известна като най-добър изпълнител на хайдушката песен. Тя освен , че му подари песента за Трифон и Добри, добави още шест стралджански народни песни с надеждата, че с тях  Петьо ще разпространява богатия местен фолклор.

Петър Толев тази година ще бъде абитуриент , подготвя се да кандидатства в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.