Тридневен Великденски турнир стартира в Сливен
Тридневен Великденски турнир стартира в Сливен / netinfo

Тридневен Великденски турнир по мини футбол и народна топка за ученици от общинските училища в Сливен стартира от днес. В състезанието участват 11 отбора по футбол и 4 по народна топка.

Целта на проявата е да се разнообрази ежедневието на деца и да се създадат трайни навици за спорт, съобщи за Дарик Емил Инджилиев, спортен организатор в Детски комплекс – Сливен.

Началото е от 9.00 часа в парк „Юнак” на игрището с изкуствена настилка. Освен отбори от ГПЗЕ „Захари Стоянов”, ПМГ „Д. Чинтулов”, IV, VI, VII и XI училище в надпреварата ще участват и ученици от селата Самуилово и Драгоданово.

Около 150 състезателя ще премерят сили в двете състезания. В първия ден ще се играят футболните срещи, във вторият е състезанието по народна топка, а на следващия ден са финалните срещи и по двата спорта.

Официалното закриване на турнира и награждаването на победителите ще бъде на 24 април.

Организатори на проявата са ОДП – Сливен, Детски комплекс и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Идеята на организаторите е догодина да се включат деца и от други училища, обясни Инджилиев.