Три украински фирми с бизнес в Сливен
Три украински фирми с бизнес в Сливен / Община Сливен

Три украински фирми от Ай Ти сектора, строителството  и екологията, с 40 служители,  са регистрирали своята дейност в Сливен през последната година. Това стана ясно на икономически форум, който се проведе в града. Той събра 11 бизнесмени от град Запорожие и 10 сливенски фирми.

„Украинските населени места от района на Таврия,  градовете Запорожие и Мелитопол, и Сливен си партнират вече трета година, и в резултат на тези отношения имаме интерес към  развитие на бизнес тук. Това е причината община Сливен да е домакин на този бизнес форум“, посочи кметът на Сливен инж. Кольо Милев.

Във форума от страна на община Сливен участва и управителят на общинското дружество „Охрана и СОТ“. Капацитетът на предприятието расте и може да предложи охрана на обектите. В срещата се включиха и представители на дирекция „Местни данъци и такси“, които запознаха гостите с нивата на местните данъци и такси, едни от най-ниските в страната. Те имат готовност да консултират всеки от предприемачите.

Двата региона поддържат дружески отношения повече от 3 години, припомни Иван Иванов, заместник-председател на Обществения съвет за сътрудничество с Бесарабско-Таврийската диаспора и организатор на събитието.

По време на форума беше пописан меморандум за сътрудничество между ОСС БТД – център Сливен  и Запорожско градско Българско дружество «Роднина».