Трета награда за община Сливен
Трета награда за община Сливен / Дарик Сливен, Архив

Трета награда от конкурса „Общините за развитие на туризма" получи община Сливен. Конкурсът се провежда  под егидата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщи заместник - кметът Румен Стоилов.

Наградите са раздадени в Пловдив по време на честванията на Международния ден на туризма 27 септември. Общината е отличена в категорията „Общини областни центрове", в която първите две места са за Велико Търново и Добрич.

Паралелно с това грамоти за принос в съхраняването на българските традиции в областта на туризма  получиха Регионалният исторически музей в Сливен, Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и най-голямата транспортната фирма в града.

„Конкурсът се провежда за първа година и неговата цел е да отличава ежегодно всички общини, които  дават национален принос за развитието на туризма", каза Стоилов.

По думите на кмета Кольо Милев заслугата за тази награда е най-вече на служителите на общинската администрация и на екипа на Румен Стоилов. Той благодари и на общините Твърдица и Котел, с които беше разработен съвместния проект „Регион Сливен - кръстопът на традиции, култури и епохи".