Тракийски хоров фестивал в Ямбол
Тракийски хоров фестивал в Ямбол / netinfo

Тракийски хоров фестивал ще се проведе в Ямбол от 9 до 11 октомври, съобщиха от общината. В музикалното събитие ще участват 14 хорови формации, а специален гост ще е младежката вокална формация „Камерата музика"от Лимбург, Германия. В рамките на изданието ще се проведе и кръгла маса на тема: „Предизвикателства в управлението на съвременните хорове". Нейната цел е да провокира дискусия по проблемите на съществуването и финансирането на съвременните български хорове, както и споделяне на опит и добри практики в менажирането на хоровото изкуство.

Освен изтъкнати български музикални дейци в кръглата маса ще участва генералният секретар на Европейската хорова федерация Europa Cantat Соня Грайнер. Тазгодишното издание на форума се осъществява под егидата на кмета на община Ямбол Георги Славов.

Организатори на събитието са Дружество Ямболска хорова школа "Проф. Георги Димитров" и община Ямбол. Фестивалът се провежда със съдействието на Министерство на културата, Български хоров съюз и на НТС – Ямбол.