Сливен
Сливен / Дарик Сливен
Нов чешки електробус в продължение на един месец ще се движи пробно по линия № 201 в Сливен. Електробусът е в града за демонстрация  и използва батерии и е съоръжен с всички стандартни екстри. Цената е висока, но разходите им са значително по-малки и не замърсяват околната среда.

Сливен
Дарик Сливен


С едно зареждане през нощта електробусът може да измине между 180 километра с пътници.  

Сливен
Дарик Сливен


В програмата за обновяване на градския транспорт е заложено купуването на 27 нови автобуса. Чешка фирма-производител спечели процедурата за доставка на нови 27 автобуси за 8,964 млн.лева без ДДС. Днес беше подписан договор за производство и доставка на 27-те нови автобуси от представители на чешка фирма, кмета на града Стефан Радев. Специално за подписването на документа беше и Негово превъзходителство Душан Щраух – извънреден и пълномощен посланик на Република Чехия в България. 

Обществено обсъдиха Общия устройствен план на община Сливен

Новите автобуси ще бъдат 80- местни, а средната стойност на един от тях е около 315 хиляди лева. Постигнато е и споразумение за по – ниска стойност на превозните средства, заяви директорът на „Пътнически превози” Сливен инж. Енчо Петров. По думите му със спестените средства ще могат да бъдат закупени още два автобуса, ако управляващият орган на проекта позволи.

Очаква се първите автобуси да пристигнат в Сливен през януари – февруари 2018 година.