Телефонен измамник е в ареста
Телефонен измамник е в ареста / DarikNews.bg, архив

 

Елховските полицаи задържаха 51-годишен мъж, участвал в извършването на няколко телефонни измами в региона. Говорителят на Областната дирекция на полицията Татяна Павлова уточнява, че той остава в ареста с прокурорска мярка от 72 часа “Задържане под стража”.

През нощта на 20 срещу 21 февруари близо до село Кирилово, след сигнал на гражданин за извършена измама, служителите на реда са задържали автора – 51-годишен мъж от Търговище. Малко по-рано 76-годишна жителка на село Кирилово била убедена в телефонен разговор, че дъщеря й е болна от птичи грип, като за лечението й е необходима сумата от 1000 лева. Потърпевшата поставила парите в плик и ги предала на непознат мъж, посетил дома й. Последвал разговор с близък, който сигнализирал в полицията за измамата.

При проведените бързи полицейски дейности е установен и спрян за проверка лек автомобил «Сузуки-Витара», управляван от мъжа от Търговище. В хода на проверката е открит плик с 1000 лева, уличаващ водача в съпричастност към извършеното престъпление.

Разследващите полицаи изяснили, че вечерта на 17 февруари по идентичен начин задържаният е взел 1650 лева от 75-годишен жител на село Бояново.

Установено е също така, че на 20 февруари арестуваният е прибрал 3000 лева от възрастен жител на тунджанското село Бояджик, който бил измамен по същата схема - пари за спешно лечение на роднина. Продължава работата по изясняване съпричастността на задържания и към други престъпления от този вид.