Текат проверки за изпълнение на противопожарните изисквания
Текат проверки за изпълнение на противопожарните изисквания / netinfo

Шест предписания за неизпълнение на противопожарните изисквания са съставени на хижи и вили край Сливен до момента при проверки, предприети от „Противопожарна безопасност и защита на населението”.

Предупредени са собствениците и ползвателите на обектите в местността Карандила и Даулите. Тече и проверка на местата за увеселения в града с места над 50 човека. Това съобщи за Дарик Владимир Демирев главен инспектор от Районна служба противопожарна безопасност – Сливен.

Основно органите на пожарната служба проверяват изправността и безопасната експлоатация на уредите и котлите. Проверява се наличието и изправността на подръчните противопожарни уреди за първоначално гасене, пожарогасители, кофпомпи, пожарни кранове.

Извършва се оглед на електрическите инсталации и отоплителните уреди. В шестте обекта ще бъдат извършени контролни проверки ден преди 8-ми декември, уточни Демирев. Извършена е и подготовка на противопожарната техника за работа при зимни условия.

Проведено е техническо обслужване на автомобилите.

200 до 2000 лева е санкцията за неизпълнение на разпореждане, а за груби нарушения на противопожарните правила, констатирани при първа проверка глобата е от 50 до 2000 лева.