Тече подготовката на юбилейното 30-то издание на автомобилно рали „Сливен
Тече подготовката на юбилейното 30-то издание на автомобилно рали „Сливен / Дарик Сливен

Международното рали „Сливен" се провежда за 30-ти път. Ще участват над 60 екипажа. Програмата на ралито предвижда два дни за опознавателни обиколки, те ще се проведат на 1 и 2 септември. Официалният старт ще бъде даден в 19 часа на 3 септември. В събота и неделя екипажите ще се състезават по маршрута из сливенския Балкан.

Окончателните данни за трасето ще станат ясни на 9 август, а заявките на участниците ще бъдат публикувани на 26 август, съобщи директорът на надпреварата Тодор Чанев. Ралито в Сливен е старт от шампионата за Купата на ФИА за Източна Европа.

 Състезанието ще бъде и една от четирите квалификации за италианската академия за млади пилоти Pirelli Star Driver. Победителите ще участват в края на годината в елиминацията, където заедно с победителите от регионалните шампионати по света ще бъдат излъчени петима пилоти за 2011 г. Те ще участват в първенството на академията с автомобили и издръжка на италианския производител.

Заедно с най-добрите български пилоти в рали „Сливен" ще се състезават и пилоти от Сърбия, Грузия, Гърция, Русия и Украйна. Класирането на пилотите, които участват единствено за надпреварата на Pirelli Star Driver ще бъде единствено по време на първия ден от рали „Сливен". Те ще се състезават в 8 скоростни отсечки и 119.22 състезателни километра.