ТЕЦ-Сливен увеличи абонатите си
ТЕЦ-Сливен увеличи абонатите си / netinfo

Увеличение на абонатите през отоплителен сезон 2009-2010 отчете ръководството на ТЕЦ-Сливен. Според изпълнителния директор инж. Ангел Ангелов това се дължи на промоцията, която бе предложена на потребителите в началото на сезона. Реално събраните пари от фактурирани суми са се увеличили от 49 на 73 процента. Предните години са фактурирани същите суми, но събираемостта е била 50 процента. Голяма част от сумите, които не са събирани, са били на хора, на които е начислявана енергия „сградна инсталация". Инженер Ангелов увери, че новата политика ще продължи и няма да се начислява такава енергия на граждани, които не искат да бъдат клиенти на Топлофикация.

Абонатните станции, които са се включили към парното тази зима, са 62. Някои от тях не са работили 10 години, а тръбите са били изрязани. Наложило се е Топлофикация да участва във възстановяването на тръбопроводите, въпреки, че не са нейна собственост. От общо 360 станции в града, работят 230. Реалният брой потребители от 3 968 през 2009 година, е станал 5 378. Миналата година е имало 5 000 абонати, но от тях 2 000 са ползвали само топла вода. Сега обаче повечето хора искат да ползват и парно и топла вода. Ангелов апелира към всички, които желаят да ползва услугите на ТЕЦ, да го направят през пролетта и лятото, за да няма струпване през септември.

 Той съобщи, че 260 абоната, които имат сключени договори с дружеството дължат 30 000 лева. Ако следващата година те искат отново да бъдат абонати, ще си плащат на общо основание, на база дялово разпределение.