Театралният колектив на Стралджа с награда на СБА
Театралният колектив на Стралджа с награда на СБА / Община Стралджа

Театралнияj колектив на Стралджа при читалище „Просвета-1892" спечели наградата на Съюза на българските артисти в памет на Велко Кънев от Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев" Тополовград.

Наградата се присъжда за оригинална реализация на спектакъл по български текст. Колективът от Стралджа се представи с постановката „Вражалец" по Ст. Л. Костов.

След една много сериозна селекция от кандидати за участие във фестивала, актьорите от театралната работилница „Мелпомена" Стралджа, се състезаваха със 7 силни театрални групи от чужбина и още 10 от България. В почти столетната си история стралджанския самодеен театрален колектив за първи път печели награда от Международен театрален фестивал.

Изваяните образи от Добрин Енев, Янко Стоянов, Койчо Койчев, Валентина Златева, Веселин Господинов, Жанет Добрева, Галина Кавалджиева, Цветелина Тончева, Панайот Андонов, Георги Александров, Димитър Стоянов, Атанаска Пенева са оригинални, със съвременно звучене, успешно и силно внушават своите послания , а участието на жива музика с оркестър „Стралджа" създава допълнително очарование на спектакъла.

Лично председателят на журито Иван Ласкин поздравил Кольо Пехливанов и всеки от артистите за постижението без да крие изненадата си от това което е видял на сцената.