Създават общинско предприятие „Озеленяване”
Създават общинско предприятие „Озеленяване” / Дарик Сливен, Архив

Да се създаде общинско предприятие „Озеленяване” от 1 август, което да има за предмет на дейност озеленяване и целогодишно поддържане и почистване на новите и съществуващите озеленени площи и прилежащите алеи и площадки на паркове, градини и др., както и целогодишна поддръжка на паркови елементи и детски съоръжения прие Общински съвет – Сливен на днешната си сесия.

Предложението бе внесено като допълнителна точка в дневния ред от общинския съветник Момчил Пантелеев. Гласуването бе с 22 гласа „за”, 10 „въздържал се” и 0 „против”.

До 15 юли Общинският съвет трябва да приеме Правилник за устройството и дейността на общинското предприятие, до същата дата кметът на общината трябва да направи всички необходими разчети, свързани с финансовото и материално обезпечаване по създаване на общинското предприятие, които да бъдат внесени за обсъждане от местния парламент.

Според вносителя Момчил Пантелеев, създаването на предприятието ще редуцира досегашните разходи за дейността с 40% и ще се отрази върху пазара на труда, тъй като се очаква да осигури заетост на около 150 човека.

Общинските приеха и допълнителна подточка в предложението – да бъде прекратен общинският договор за озеленяване.